Porovnání a analýza populárních herních enginů Unity a Godot - Pek, Pavel; Černý, Jan; Štorek, Filip; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Průmysl spojený s tvorbou videoher se vyvíjí obrovským tempem. Láká proto čím dál tím více spotřebitelů a pochopitelně také tvůrců. K vývoji her jsou typicky využívány softwarové frameworky, zvané herní enginy, kterých dnes existuje celá řada. Primárním cílem této práce je porovnání enginů Unity a Godot především skrze implementaci totožné jednoduché hry na obou z nich. Před praktickou částí tato práce poskytuje pohled na historický kontext vzniku herních enginů a dále popisuje klíčové komponenty, ze kterých jsou soudobé herní enginy obvykle složeny. Pro obě implementované verze (verze hry z enginu Unity, verze hry z enginu Godot) jsou změřeny 4 parametry na 3 různých zařízeních. Těmito parametry jsou - velikost hry, čerpání RAM, vytížení CPU a vytížení GPU. Tyto parametry jsou měřeny po dobu 30 vteřin. Výsledkem této práce je totožná hra, implementovaná ve zmíněných enginech a naměřené hodnoty zmíněných parametrů. Lepších výsledků nakonec dosáhla verze z enginu Unity.
Vedoucí práce: Jan Černý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses