Efektivní recruitment v kontextu potřeb korporace a možnostmi pracovního trhu - Stoklasová, Barbora (2021)
Diplomová práce je napsaná za cílem vytvoření hloubkové analýzy aktuální situace na trhu práce, který je ovlivněn, stejně jako zbytek světové, tedy i české ekonomiky, pandemií SARS-CoV-2. V diplomové práci jsem vycházela nejen ze zkušeností respektovaných autorit z oboru, respektive odborné literatury, ale rovněž i ze svých více jak dvouletých pracovních zkušeností z recruitmentu. Hlavní metodou výzkumu je kvantitativní šetření v podobě on-line dotazování, v rámci kterého více jak 100 respondentů zodpovědělo 14 otázek vázaných k tématu efektivního recruitmentu. Výsledky výzkumu jsou zpracované do přehledných grafů a tabulek, které jsou následně komplexně zanalyzované a okomentované. Ze čtyř hypotéz se v plném znění potvrdila pouze jedna, což však ale na kvalitu celého výzkumného šetření nemá žádný negativní vliv, naopak došlo ke kritickému obohacení mého výzkumného záměru.