Regulace hypotečních úvěrů - Fialová, Kateřina (2021)
Tato bakalářská práce se věnuje tématu regulace hypotečních úvěrů ve vybraných zemích evropské unie. Hlavním cílem, kromě popisu procesu implementace, je analýza dopadů úvěrových ukazatelů v rámci makroobezřetnostní politiky, které mají za cíl omezit nadměrné úvěrování domácností. Bakalářská práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola je zaměřena na obecné vymezení hypotečního úvěru a pojmů souvisejících. Ve druhé kapitole jsou pospány důvody, které vedly k zavedení regulace a cíle této regulace. Poslední kapitola je věnována využití jednotlivých nástrojů regulace hypotečního trhu a jejich implementaci ve vybraných zemích EU, konkrétně v České republice, Slovensku a Nizozemí.