Regulace hypotečních úvěrů - Fialová, Kateřina; Kučerová, Adéla; Palán, Luděk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato bakalářská práce se věnuje tématu regulace hypotečních úvěrů ve vybraných zemích evropské unie. Hlavním cílem, kromě popisu procesu implementace, je analýza dopadů úvěrových ukazatelů v rámci makroobezřetnostní politiky, které mají za cíl omezit nadměrné úvěrování domácností. Bakalářská práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola je zaměřena na obecné vymezení hypotečního úvěru a pojmů souvisejících. Ve druhé kapitole jsou pospány důvody, které vedly k zavedení regulace a cíle této regulace. Poslední kapitola je věnována využití jednotlivých nástrojů regulace hypotečního trhu a jejich implementaci ve vybraných zemích EU, konkrétně v České republice, Slovensku a Nizozemí.
Vedoucí práce: Adéla Kučerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses