Rané formy peněz - komoditní peníze - Kischer, Dominik; Brada, Jaroslav, 1964-; Hrabec, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato práce je zaměřena na komoditní peníze v oblastech jako je Oceánie, Amerika, Čína a další. Cílem je zachytit fungování neobvyklých forem peněz v historii a poukázat na skutečnost, že bez peněz a směnnému obchodu celkově, by nebylo lidstvo tam, kde se nachází v současnosti. Celá práce je doprovázena obrázky jednotlivých komodit používaných jako peníze. Začátek práce je zaměřen na vysvětlení pojmu komoditní peníze a peníze z drahých kovů. Následují jednotlivé příklady komoditních peněz ve vybraném regionu a shrnutí nevýhod spojených s těmito neobvyklými penězi. Problematikou plnohodnotných a neplnohodnotných mincí a problematikou mincovnictví se práce nezabývá. Jediné mince, které jsou zmíněny, jsou „mince“ z Číny, které však nemají povahu mincí tak, jak je chápeme v současnosti.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses