Riešenie Data Governance v spoločnosti Avast. - Grossertová, Ľubomíra; Stanovská, Iva; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Táto bakalárska práca sa zaoberá konkrétnym prípadom riešenia oblasti Data Governance v Avaste, globálnej softvérovej spoločnosti pre kybernetickú bezpečnosť s českými koreňmi. Táto inovatívna spoločnosť sídli v Prahe a používa pokročilú ochranu proti hrozbám, aby ochránila užívateľov pred kybernetickým zločinom a boli na internete všetci v bezpečí. Na úvod tejto práce je vymedzený pojem Data Governance ako taký, v rámci ktorého sa priblížia princípy tejto oblasti vo všeobecnosti. Ďalej práca pojednáva aj o daných úlohách riadenia dátových zdrojov a ich kvality, spolu s konkrétnymi rolami a metrikami. V nadväznosti na uvedené princípy a úlohy práca zdôvodňuje výber platformy na konkrétne riešenie, a analyzuje potreby spoločnosti Avast z pohľadu Data Governance z troch hľadísk a to politiky, systémy a dáta. V nich sa sleduje súčasná situácia, nedostatky a nároky na ich riešenie. Na základe tohto postupu sa ďalšia časť práce venuje návrhu riešenia v konkrétnych podmienkach Avastu, podľa ktorého je zobrazená analýza pripravenosti data governance. Riešenie je stavané okolo štyroch komponentov data governance frameworku. Na záver je zhrnuté celkové hodnotenie priebehu implementácie data governance.
Vedoucí práce: Iva Stanovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses