Softwarové řešení pro podporu digitalizace v organizaci - Moudrý, Michal (2021)
Cílem této bakalářské práce je vytvořit softwarové řešení pro podporu digitalizace v organizaci, tedy toto řešení by mělo umožňovat nasazení takových komponent, jež umožní organizaci nebo jejím členům zpracovat obsah, vytěžit z něj potřebná data a následně daná data uložit do vlastní databáze nebo odeslat do jiné části informačního systému podniku. V této práci je stanoven současný stav firmy, pro kterou bude softwarové řešení vytvořeno, dále ve stejné kapitole jsou sepsány požadavky klienta na dané řešení. Také byla provedena rešerše procesu digitalizace a pojmu Service Oriented Architecture, také bylo provedeno zhodnocení podobných softwarových řešení. Dále jsou uvedeny technologie, jež byly využity při realizaci projektu a technická dokumentace, kde je popsána struktura řešení, databáze a způsob autentizace a autorizace v rámci aplikace. Praktická část této práce je vhodná pro osoby, které mají alespoň nějakou znalost ASP.NET Core a webových technologií, kdy v případě klientské aplikace jde o využití relativně nové technologie ve světě webových aplikací. Písemná část je užitečná pro ty, jež se chtějí blíže seznámit s digitalizací obsahu, komponentami pro realizaci daného procesu nebo SOA.