Návrh UX designu webové aplikace pro vyhledávání práce studenty - Kohlová, Karolína; Dědic, Filip; Mareš, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Cílem této diplomové práce je návrh UX designu pro webovou aplikaci QuickJOBS zaměřenou na hledání práce pro studenty, za využití technik a postupů UX designu. Teoretická část práce představí pojem User Experience, jeho aspekty a klíčové disciplíny. Dále popíše jednotlivé fáze tvorby návrhu UX designu, včetně používaných technik a metod, specifikuje základní vlastnosti webových aplikací a pracovních portálů či aplikací na vyhledávání práce. V neposlední řadě se zaměří na uvedení do problematiky hledání práce studenty v České republice, kteří představují cílovou skupinu pro vytvářenou aplikaci. Praktická část vychází z procesu návrhu UX designu popsaného v teoretické části. Hlavním cílem praktické části je vytvořit uživatelsky přívětivý design pro webovou aplikaci zadavatele prostřednictvím výzkumu, interpretace poznatků a designování. Výstupem praktické části bude interaktivní prototyp, který bude testován s koncovými uživateli. Tato práce může sloužit jako přehled a vodítko pro začínající UX designéry při tvorbě UX designu webových aplikací.
Vedoucí práce: Filip Dědic
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses