Analýza a optimalizace kalkulací pro zakázkovou činnost - Písaříková, Veronika; Křehnáčová, Aneta; Matyáš, Ondřej, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato bakalářská práce je zaměřena na analýzu kalkulací a navržení optimalizačních řešení pro podnik poskytující zakázkové služby v leteckém odvětví. V teoretické části jsou vymezeny pojmy týkající se uživatelů manažerského účetnictví, nákladových skupin a jejich třídění. Dále je definován pojem kalkulace, předmět kalkulací, kalkulační vzorec a kalkulační koncepce. V kalkulační koncepci je přestavena kalkulace plných a variabilních nákladů, a také systém kalkulací. V aplikační části je představena společnost a její současný přístup ke kalkulaci. Je provedena analýza stávajícího systému podniku a jsou představeny optimalizační návrhy. První návrh je používání součtového tvaru kalkulačního vzorce předběžné kalkulace a druhý návrh se týká zavedení výsledné kalkulace plných nákladů. Pro názornou ukázku jsou v aplikační části použity tři zakázkové lety.
Vedoucí práce: Aneta Křehnáčová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses