Crowdfunding v herním průmyslu - Knotek, Daniel; Svobodová, Ivana, 1969-; Mísař, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Hlavním tématem této bakalářské práce je představení faktorů, které působí na úspěšnost herních projektů. Konkrétním cílem je pak nalezení možných prediktorů úspěšnosti, a to u herních crowdfundingových projektů. V teoretické části je definován herní (videoherní) průmysl jako významný technologický sektor a jeho aktuální stav. Dále se v práci vysvětluje pojem crowdfunding, konkrétní modely crowdfundingu, crowdfundingové platformy a jeho souvislost s herním průmyslem. Praktická část bakalářské práce obsahuje analýzu faktorů úspěšnosti, které byly zkoumány na datech získaných ze zahraniční platformy Kickstarter. Pozitivní vliv na úspěch je spojen s růstem počtu využitých sociálních sítí. Jednalo se o nejvýznamnější nalezený faktor. Byl zjištěn pozitivní vliv animovaných a statických obrázků, které v rámci celkového modelu zvyšovaly pravděpodobnost úspěchu kampaní. Tato pravděpodobnost rostla s počtem obrázků. Potvrdili jsme významnost přítomnosti úvodního videa jako prediktoru úspěchu crowdfundingových kampaní. Výzkum faktorů proběhl pomocí metody logistické regrese. Konkrétní výsledky, limitace a doporučení jsou uvedeny v závěru práce.
Vedoucí práce: Ivana Svobodová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses