Schvalování účetní závěrky v podmínkách malé české obce - Novák, Dan (2021)
Tato práce se zabývá schvalováním účetní závěrky a závěrečného účtu v podmínkách malé české obce. V prvních čtyřech kapitolách jsou objasněna teoretická východiska klíčová pro praktickou část, především zasazení obce do veřejného sektoru a její funkce a orgány, popsání pravidel hospodaření a rozpočtového procesu obce a vymezení účetního výkaznictví a schvalování účetní závěrky v obcích. V praktické a poslední kapitole práce je popsán a zhodnocen schvalovací proces účetní závěrky a závěrečného účtu v konkrétní obci Chotětov, vymezeny role v procesu a nejpodstatnější skutečnosti ovlivňující rozhodnutí zastupitelů. Závěrem jsou zmíněny i doporučení autora.