Porovnání tvorby krátkometrážního studentského filmu a profesionální audiovizuální tvorby během vládních opatření spojené s COVID-19 - Krátká, Tereza; Truhlář, Filip; Kudrnová, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Hlavním tématem bakalářské práce je porovnání práce studentů natáčející film během svého studia s prací lidí, kteří se audiovizuální tvorbou profesionálně živí. Toto porovnání vychází především z krizové situace, která je spojena s pandemií Covid-19. Ta zasáhla tvorbu a práce jak studentů, tak i tvůrce, pro něž je audiovizuální tvorba zdroj příjmů. V teoretické části se podíváme na tvorbu filmu jako takovou, produkční řetěz a autorka zde uvádí popis rolí, které jsou klíčové ve filmovém štábu. Praktická část je věnována popsáním tvorby krátkometrážního filmu Automat a hloubkovým rozhovorům se studenty a lidmi z filmové branže, ať už se jedná o produkční či jiné profese. Jejich výpovědi budou nadále sloužit ke komparativní analýze a popsány budou rozdíly v přístupech natáčení filmů z obou sfér.
Vedoucí práce: Filip Truhlář
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses