Analýza a implementace úloh business intelligence ve firmě Sherlog - Vacek, Filip (2021)
Bakalářská práce má za úkol analyzovat firmu Sherlog a navrhnout pilotní řešení SSBI aplikace pro naplnění potřeb firmy. Přínos práce spočívá v návrhu SSBI řešení a ukázání, jak jednoduché je vytvořit a implementovat SSBI do firmy. V první části práce se čtenář dozví o BI a SSBI a jejich rozdílnosti. Dále se čtenář dozví o firmě Sherlog, předmětu podnikání firmy a jejích požadavcích na SSBI řešení a jak následovně byly tyto požadavky zpracovány. V předposlední kapitole jsou čtenáři představeny nástroje Power BI a Tableau. V poslední kapitole přijde na řadu samotný návrh dashboardu v aplikaci Power BI. Výsledná aplikace je určena pro vrcholové vedení firmy.