Vnitrostátní nákladní železniční doprava na Ukrajině - Vasylenko, Daria; Zelený, Lubomír; Kysil, Maxim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Tato práce zkoumá překážky rozvoje nákladní železniční dopravy na Ukrajině. Cílem a hlavním výstupem práce je analýza současného stavu nákladní železniční dopravy na Ukrajině ve smyslu její konkurenceschopnosti na dopravním trhu. Úvodní část bakalářské práce je věnována základním pojmům, které se vztahují ke zvolenému tématu. V praktické části jsou definovány aktuální problémy a bariéry, které brání rozvoji nákladní železniční dopravy na Ukrajině. Dále jsou navrženy cesty k jejich řešení na základě zkušeností evropských zemí. Práce je zaměřena především na společnost Ukrzaliznytsia, která je národním dopravcem jak v nákladní, tak i v osobní železniční dopravě na Ukrajině.
Vedoucí práce: Lubomír Zelený
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses