Manažerské výsledovky na příkladu konkrétního podniku - Sedláčková, Lucie; Křehnáčová, Aneta; Knorová, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Předmětem této bakalářské práce jsou manažerské výsledovky sestavované na příkladu konkrétního podniku. Hlavním cílem práce je navrhnutí struktury manažerských výsledovek pro sledovaný nevýrobní podnik tak, aby mu bylo poskytnuto co nejvíce informací o jednotlivých produktech a střediscích. Dalším cílem je navrhnout společnosti vhodné členění nákladů, které by mohlo být použito nejen při sestavování manažerských výsledovek, ale i při dalších rozhodovacích úlohách. Teoretická část práce se věnuje představení manažerského účetnictví, zejména členění nákladů v manažerském účetnictví, dále také struktuře manažerských výsledovek. V praktické části je představeno doporučené členění nákladů, na které poté navazují navržené struktury jednotlivých výsledovek. V závěru jsou shrnuta důležitá doporučení pro podnik.
Vedoucí práce: Aneta Křehnáčová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses