Analýza interních a externích kontrol účetnictví vybrané městské části hl. m. Prahy - Šimůnková, Karolína (2021)
Práce je zaměřena na analýzu finančních kontrol účetnictví vybrané městské části hlavního města Prahy. Od obecného systému veřejné správy přes členění územní samosprávy, systému účetního výkaznictví a finanční kontroly tohoto zřízení se dostává až k jedné z 57 městských částí hlavního města: Praze 20 (Horní Počernice). V praktické části jsou demonstrována teoretická zjištění na reálných výstupech z kontrol i z rozhovorů se zaměstnanci úřadu.