Vliv primárních skupin na proces kupního rozhodování spotřebitele - Hrubá, Vendula (2021)
Na kupní rozhodování spotřebitele působí řada vlivů, z velké míry jsou jimi primární skupiny. Bakalářská práce rozebírá vliv primárních skupin na kupní rozhodování spotřebitele, konkrétně vliv dětí na své rodiče v rámci kupního rozhodovacího procesu. K získání výsledků byla použita data z databáze MML-TGI, která vytvořila rámcové zázemí tohoto vlivu pro primární výzkum. Ten sestával z kvalitativních rozhovorů vedených na téma nakupování s dětmi a rodiči. Podle výzkumu se míra vlivu dětí na kupní rozhodování rodičů neustále zvyšuje, jedním z faktorů je otevřenější komunikace nebo rozmach internetových platforem. Byly zjištěny kategorie nejvíce podléhající tomuto vlivu a také zdroje motivace dětí pro ovlivňování rodičů. V závěru práce byla stanovena doporučení týkající se vlivu dětí na kupní rozhodování rodičů a využití při podpoře prodeje a zároveň doporučení, jak děti ochránit před nežádoucím vlivem podpory prodeje.