Vliv primárních skupin na proces kupního rozhodování spotřebitele - Hrubá, Vendula; Koudelka, Jan; Micka, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Na kupní rozhodování spotřebitele působí řada vlivů, z velké míry jsou jimi primární skupiny. Bakalářská práce rozebírá vliv primárních skupin na kupní rozhodování spotřebitele, konkrétně vliv dětí na své rodiče v rámci kupního rozhodovacího procesu. K získání výsledků byla použita data z databáze MML-TGI, která vytvořila rámcové zázemí tohoto vlivu pro primární výzkum. Ten sestával z kvalitativních rozhovorů vedených na téma nakupování s dětmi a rodiči. Podle výzkumu se míra vlivu dětí na kupní rozhodování rodičů neustále zvyšuje, jedním z faktorů je otevřenější komunikace nebo rozmach internetových platforem. Byly zjištěny kategorie nejvíce podléhající tomuto vlivu a také zdroje motivace dětí pro ovlivňování rodičů. V závěru práce byla stanovena doporučení týkající se vlivu dětí na kupní rozhodování rodičů a využití při podpoře prodeje a zároveň doporučení, jak děti ochránit před nežádoucím vlivem podpory prodeje.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses