Ocenění společnosti Curaden Czech, s.r.o. k 1. 1. 2020 - Javůrková, Erika (2021)
Cílem diplomové práce je odhad objektivizované hodnoty vlastního kapitálu společnosti Curaden Czech, s.r.o. k 1. 1. 2020. Teoretická část práce definuje základní terminologii, metodiku a postup procesu ocenění „krok za krokem“. Praktická část se skládá z charakteristiky oceňované společnosti, strategické a finanční analýzy, generátorů hodnoty, finančního plánu a samotného ocenění. Z analýz vyplynulo velmi dobré finanční zdraví a předpoklad dlouhodobého trvání podniku. Podmínky pro použití výnosových metod jsou splněny. Pro odhad hodnoty je tak aplikována metoda DCF Equity, jejíž výsledek je zarámován tržní metodou srovnatelných podniků. Hodnota získaná syntézou aplikovaných metod a jejich variant může sloužit pro interní účely strategického řízení společnosti.