Strategická analýza Rodinného pivovaru Bernard - Grimm, Hugo; Jurek, Martin; Špička, Jindřich, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Hlavním cílem bakalářské práce je vyhodnocení slabých a silných stránek, příležitostí a hrozeb s využitím strategické analýzy za účelem neustálého hledání inovativních řešení. Tato práce, a především její praktická část a závěr by měla primárně sloužit pro majitele a management společnosti Bernard. Bakalářská práce se skládá ze dvou hlavních částí, teoretické a praktické. Teoretická část popisuje jednotlivé prvky strategické analýzy, tato část je vypracovávána za použití odborné literatury. Praktická část se opírá o metody a analýzy, které jsou vysvětleny v teoretické části. V praktické části budou identifikovány slabé a silné stránky společnosti, dále pak příležitosti a hrozby. V praktické části byla použita PESTEL analýza, dále pak Porterův model pěti sil, analýza vnitřních zdrojů vyhodnocená pomocí analýzy VRIO a finanční analýza. Na závěr praktické části je použita SWOT analýza, ve které jsou získané údaje z předchozích analýz vyhodnoceny. Na základě výsledků ze SWOT analýzy jsou pak určeny doporučení pro management společnosti Rodinný pivovar Bernard.
Vedoucí práce: Martin Jurek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses