Činnost sociálního podniku ovlivněného krizí způsobenou COVID 19 se zaměřením na sledování společenského dopadu - Mlýnková, Tamara (2021)
Bakalářská práce se zabývá sociálním podnikání, jeho situací v českém prostředí, problematikou sledování společenského dopadu a analýzou specifického sociálního podniku zkoumaného také z pohledu vlivu pandemie Covid-19. Cílem bylo zhodnotit činnosti podniku Jídelny Kuchařek bez domova a navrhnout doporučení pro zlepšení a metody pro sledování dopadu. Teoretická část poskytuje základ pro následnou analýzu podniku. Výzkum se opírá jednak o primární, tak sekundární data. Sběr primárních dat proběhl na základě rozhovorů s vedením podniku, odbornicí na sociální podnikání a formou dotazníkového šetření u zaměstnanců. Data byla následně vyhodnocena pomocí nástroje Social Lean Canvas, konceptu Teorie změny a metod strategické analýzy. Z výsledků vyplynula nedostatečná finanční evidence a sledování dopadu, stejně tak neziskovost podniku. Všechny představené návrhy ke zlepšení a sledování dopadu manažerka zhodnotila jako realizovatelné.