Činnost sociálního podniku ovlivněného krizí způsobenou COVID 19 se zaměřením na sledování společenského dopadu - Mlýnková, Tamara; Müllerová, Jana; Válek, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Bakalářská práce se zabývá sociálním podnikání, jeho situací v českém prostředí, problematikou sledování společenského dopadu a analýzou specifického sociálního podniku zkoumaného také z pohledu vlivu pandemie Covid-19. Cílem bylo zhodnotit činnosti podniku Jídelny Kuchařek bez domova a navrhnout doporučení pro zlepšení a metody pro sledování dopadu. Teoretická část poskytuje základ pro následnou analýzu podniku. Výzkum se opírá jednak o primární, tak sekundární data. Sběr primárních dat proběhl na základě rozhovorů s vedením podniku, odbornicí na sociální podnikání a formou dotazníkového šetření u zaměstnanců. Data byla následně vyhodnocena pomocí nástroje Social Lean Canvas, konceptu Teorie změny a metod strategické analýzy. Z výsledků vyplynula nedostatečná finanční evidence a sledování dopadu, stejně tak neziskovost podniku. Všechny představené návrhy ke zlepšení a sledování dopadu manažerka zhodnotila jako realizovatelné.
Vedoucí práce: Jana Müllerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses