Analýza vývoje penzijního systému v Argentině od roku 1950 s predikcí do roku 2050 - Štodt, Daniel; Brabec, Petr; Morda, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2021)
Bakalářská práce se zabývá analýzou argentinského důchodového systému od roku 1950 a predikcí finanční udržitelnosti do roku 2050. Hlavním cílem práce je analyzovat zaváděné reformy důchodového systému a na základě provedené predikce posoudit, zda je systém finančně udržitelný i do budoucna. Teoretická část vymezuje základní teoretická východiska penzijních systémů a porovnává jejich běžné modely. Praktická část představuje postupně zaváděné reformy. Z analýzy vyplývá, že penzijní systém v Argentině přešel z kolektivně kapitalizačních fondů přes kombinaci PAYG DB a FF DC na PAYG DC. Následně se zaměřuje na dopady na jedince, které indikují problém chudoby starodůchodců. Poté predikuje vývoj příjmů a výdajů důchodového systému do roku 2050. Z provedených výpočtů vyplývá, že od 40. let 20. století bude systém v postupně narůstajícím deficitu.
Vedoucí práce: Petr Brabec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses