Mobbing a bossing na základních školách v Praze - Šedivá, Pavlína; Stříteský, Marek; Palíšková, Marcela, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Bakalářská práce se zabývá problematikou mobbingu a bossingu na základních školách v Praze. Cílem této práce je zjistit, jak je vnímán mobbing a bossing v pracovním prostředí základních škol a popsat aktuální projevy těchto jevů, osobní zkušenosti zaměstnanců a jejich informovanost o dané problematice. Teoretická část popisuje základní charakteristiky šikany na pracovišti, její projevy a znaky a nabízí možnosti, jak se jí bránit. Praktická část se skládá z vlastního kvantitativního výzkumu a jeho porovnání s obdobnými výzkumy z několika odborných studií. Výsledky jsou v závěru praktické části porovnány s výzkumy ve školství a zdravotnictví. V závěru práce je aktuální situace vyhodnocena a jsou popsány vlastní návrhy na prevenci těchto jevů.
Vedoucí práce: Marek Stříteský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses