Vyhodnocení Globální finanční krize v USA a Německu v letech 2007-2009 z hlediska vybraných makroekonomických agregátů - Žalud, Filip (2021)
Bakalářská práce se věnuje problému Globální finanční krize v USA a Německu v letech 2007-2009. Cílem práce je za využití analýzy vybraných makroekonomických agregátů, konkrétně HDP, míry nezaměstnanosti, míry inflace a obchodní bilance, posoudit, která ze zemí si s krizí poradila lépe. Práce je teoreticko-analytického charakteru.