Postavenie osôb so zdravotným postihnutím na trhu práce v Českej republike v rokoch 2018 - 2021 - Liptáková, Sára; Bartůsková, Lucia; Feurich, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2021)
Cieľom bakalárskej práce je identifikácia súčasnej situácie osôb so zdravotným postihnutím na trhu práce v Českej republike, charakteristika aktuálnych nástrojov štátnej politiky zamestnanosti na podporu týchto osôb, a zároveň bližšie zhodnotenie možností pracovného uplatnenia a existujúcich bariér. K dosiahnutiu cieľa bola využitá metóda literárnej rešerše, analýza štruktúry týchto osôb ako aj analýza trhu práce, a na doplnenie mäkkých dát bol uskutočnený kvalitatívny prieskum s vybranými zamestnávateľmi a predstaviteľom Národní rady osob se zdravotním postižením. Osoby so zdravotným postihnutím sa vyznačujú nízkou ekonomickou aktivitou a nízkou vzdelanostnou úrovňou, na druhej strane existuje na trhu práce nízky počet voľných pracovných miest určených pre osoby so zdravotným postihnutím. Hoci sú zamestnávatelia podporovaní príspevkami v rámci štátnej politiky zamestnanosti, je nutné do budúcna odstrániť existujúce bariéry, ako napríklad nedostatočnú informovanosť o zamestnávaní týchto osôb, či vysokú administratívnu náročnosť.
Vedoucí práce: Lucia Bartůsková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses