Strategická analýza společnosti Jan Becher – Karlovarská Becherovka, a.s. - Mazavin, Maksim (2021)
Cílem této bakalářské práce je vypracování strategické analýzy společnosti Jan Becher – Karlovarská Becherovka, a.s., zohlednění dopadu pandemie covid-19 a zhodnocení její pozice na trhu s následným formulováním případných doporučení k strategii firmy. Práce bude složena ze dvou částí: teoretické a praktické. V první části budou popsány teoretické základy strategické analýzy a jednotlivé metody použité v praktické části bakalářské práce. Druhá část bude složena zaprvé z analýzy okolí firmy prostřednictvím PESTEL analýzy, analýzy odvětví a konkurence a dalších, zadruhé z analýzy vnitřních zdrojů a schopnosti podniků prostřednictvím VRIO analýzy, finanční analýzy a analýzy portfolia společnosti. Na konci druhé části bude také provedena SWOT analýza, která bude představovat syntézu předchozích analýz. Závěrem práce bude formulace doporučení založených na výsledku provedené strategické analýzy.