Strategická analýza společnosti Jan Becher – Karlovarská Becherovka, a.s. - Mazavin, Maksim; Smrčka, Luboš; Schönfeld, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Cílem této bakalářské práce je vypracování strategické analýzy společnosti Jan Becher – Karlovarská Becherovka, a.s., zohlednění dopadu pandemie covid-19 a zhodnocení její pozice na trhu s následným formulováním případných doporučení k strategii firmy. Práce bude složena ze dvou částí: teoretické a praktické. V první části budou popsány teoretické základy strategické analýzy a jednotlivé metody použité v praktické části bakalářské práce. Druhá část bude složena zaprvé z analýzy okolí firmy prostřednictvím PESTEL analýzy, analýzy odvětví a konkurence a dalších, zadruhé z analýzy vnitřních zdrojů a schopnosti podniků prostřednictvím VRIO analýzy, finanční analýzy a analýzy portfolia společnosti. Na konci druhé části bude také provedena SWOT analýza, která bude představovat syntézu předchozích analýz. Závěrem práce bude formulace doporučení založených na výsledku provedené strategické analýzy.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses