Operační riziko v pojišťovně - Vostřák, Lukáš; Vyskočil, Michal; Budská, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá operačním rizikem v pojišťovně a problematikou jeho řízení. Podstatná část práce je rovněž věnována nedávno implementované směrnici Solvency II, včetně jejího dopadu na operační riziko. Úvodní část definuje pojem riziko, dále pojednává o dalších rizicích v činnosti pojišťovny a nakonec podrobně vysvětluje operační riziko, jeho současné trendy a možnosti členění. Následující část se zaměřuje na směrnici Solvency II, a to konkrétně na její vymezení, strukturu, implementaci, porovnání s jejím předchůdcem a dopad na řízení operačního rizika. Závěr práce se zabývá nástroji, metodami a přístupy v managementu operačního rizika, které jsou stručně ukázány na tuzemské pojišťovně.
Vedoucí práce: Michal Vyskočil
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses