Strategická analýza společnosti FRESHLABELS s.r.o. - Poláková, Karolína (2021)
Záměrem bakalářské práce je vypracování strategické analýzy společnosti FRESHLABELS s.r.o. a následná formulace strategických doporučení ve střednědobém horizontu pro zajištění budoucí prosperity společnosti. Práce je rozdělena na dvě části, první, teoretická část se zabývá definicí, jednotlivými koncepty a metodami strategické analýzy, které jsou následně implementovány v druhé, praktické části. Jedná se o metody analýzy externího a interního prostředí společnosti. V rámci externí analýzy je využita například PESTEL analýza, analýza zájmových skupin či Porterův model 5 sil. V rámci interní analýzy je provedena VRIO a finanční analýza. V závěru práce je vypracována syntéza jednotlivých zjištění pomocí SWOT analýzy, ze které vycházejí strategická doporučení. Tato doporučení reagují zejména na nepříznivou finanční situaci společnosti, konkrétně v podobě postupného snižování nákladů. Dále je doporučeno využít příležitostí v podobě rostoucího zájmu o udržitelnost a růstu trhu, převážně pro navýšení zákaznické základny. V neposlední řadě je doporučena expanze do zahraničí, pro rozšíření geografické působnosti společnosti.