Vizuální pozornost vůči varovným zprávám na obalu nápoje - Hladíková, Eliška; Gunina, Daria; Novák, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2022)
Cílem této diplomové práce je zjistit, jak varovné zprávy na obalu slazeného nápoje ovlivňují vizuální pozornost spotřebitele. V diplomové práci je analyzován vliv varovných zpráv umístěných na obalu slazeného nápoje na recall, vnímání produktu spotřebitelem a na kupní záměr spotřebitele. Na základě poznatků z literární rešerše byly stanoveny výzkumné hypotézy. Cíle bylo dosaženo za využití metodického aparátu z původní studie Popové et al. (2019) Warning labels on sugar-sweetened beverages: An Eye-tracking approach. Výzkum pro diplomovou práci byl proveden pomocí eye-trackingového zařízení a debriefingu, kdy díky eye-trackingovému měření byla zkoumána vizuální pozornost spotřebitelů a následně prostřednictvím debriefingu byly zjištěny postoje a názory jednotlivých spotřebitelů, jež nebylo možné zjistit prostřednictvím eye-trackingového měření. V poslední části této diplomové práce se podařilo prokázat, že varovné zprávy na obalu slazeného nápoje mají vliv na vizuální pozornost spotřebitele. Dále byl prokázán vliv varovných zpráv na vnímání produktu spotřebitelem. Přínosem empirického výzkumu jsou poznatky ohledně vlivu varovných zpráv na vizuální pozornost, recall, vnímání produktu a kupní záměr spotřebitelů v České republice pro praxi odborníků.
Vedoucí práce: Daria Gunina
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses