Slaďování pracovního a osobního života - Celerinová, Eva (2022)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku slaďování pracovního a osobního života. Teoretická část vymezuje základní pojmy a představuje dané téma v kontextu hlavních výzkumů provedených v České republice a v zahraničí. Popsány jsou hlavní nástroje pro slaďování práce a osobního života se zaměřením na home office a rodičovskou dovolenou. V empirické části jsou představeny výsledky vlastního výzkumu autorky na výběrovém souboru 152 respondentů za využití kvantitativní metody korelační matice. Z výsledků vyplývá, že výše příjmu a počet dětí přispívá k vyšší spokojenosti v osobním a pracovním životě. Výsledky dále ukázaly pozitivní hodnocení home office z hlediska spokojenosti s pracovním životem a rozdíly v hodnocení přínosu rodičovského příspěvku z pohledu bezdětných a osob s dětmi.