Slaďování pracovního a osobního života - Celerinová, Eva; Kaczor, Pavel; Jaegerová, Václava; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2022)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku slaďování pracovního a osobního života. Teoretická část vymezuje základní pojmy a představuje dané téma v kontextu hlavních výzkumů provedených v České republice a v zahraničí. Popsány jsou hlavní nástroje pro slaďování práce a osobního života se zaměřením na home office a rodičovskou dovolenou. V empirické části jsou představeny výsledky vlastního výzkumu autorky na výběrovém souboru 152 respondentů za využití kvantitativní metody korelační matice. Z výsledků vyplývá, že výše příjmu a počet dětí přispívá k vyšší spokojenosti v osobním a pracovním životě. Výsledky dále ukázaly pozitivní hodnocení home office z hlediska spokojenosti s pracovním životem a rozdíly v hodnocení přínosu rodičovského příspěvku z pohledu bezdětných a osob s dětmi.
Vedoucí práce: Pavel Kaczor
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses