Spotřebitelská kompatibilita v partnerském životě - Martiushenko, Kateryna (2022)
Tato diplomová práce se zabývá zkoumáním spotřebitelské kompatibility v partnerském životě a jejím vlivem na životní spokojenost partnerů. Cílem práce je zjistit, jak se projevuje spotřebitelská kompatibilita v partnerském životě a jaký je její vliv na životní spokojenost jednotlivce a blahobyt ve vztahu. Zároveň předpokládám, že proměna síly vlivu ve vztahu dokáže ovlivnit preference partnera a následně i životní spokojenost. Praktická část se zabývá replikací studií z původního výzkumu a skládá se z dotazníkového šetření a polostrukturovaného rozhovoru.