Vliv legislativních změn na podnikatelské prostředí ve venkovském prostoru v České republice - Prausová, Kateřina; Musil, Martin, 1976-; Krbová, Jana, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2022)
Abstrakt: Tato diplomová práce se zabývá podnikatelským prostředím na venkově v závislosti na změnách v legislativě, které se udály v rychlém sledu v posledních letech. Výzkumná práce hledá odpovědi na otázky, zda účinky protikuřáckého zákona a elektronické evidence tržeb mohly způsobit zhoršení podnikatelských podmínek a následnou stagnaci služeb. Výzkum je cílen na vybrané obce v Jihočeském kraji a Kraji Vysočina v období od roku 2016 do roku 2019. Základem kvalitativního výzkumu jsou rozhovory se zástupci obcí a podnikateli v oblasti služeb pohostinství a maloobchodních prodejen potravin. Pomocí analýzy rozhovorů otevřeným kódová-ním a následnou metodou vytváření trsů jsou nalezeny i další faktory, které podnikání významně ovlivňují. Přínosem práce je pohled na specifika venkovského podnikatelského prostředí se snahou o nalezení nových přístupů, které by mohly pomoci alespoň částečně mírnit dopady úbytku služeb na venkově.
Vedoucí práce: Martin Musil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses