Analýza fluktuace zaměstnanců ve vybrané výrobní společnosti. - Jirsa, Elsa Marlen; Hejda, Jan, 1955-; Kaczor, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2022)
Diplomová práce se věnuje problematice fluktuace zaměstnanců ve vybrané výrobní společnosti. Cílem práce je analyzovat příčiny, které způsobují vysokou fluktuaci, a na jejich základě najít a navrhnout způsoby, jak zaměstnance motivovat k tomu, aby ze společnosti neodcházeli. Teoretická část práce je věnována teoretickým aspektům ovlivňujícím fluktuaci zaměstnanců. V rámci aplikační části práce je představena konkrétní společnost, je proveden smíšený výzkum v podobě polostrukturovaných rozhovorů a dotazníkového šetření. V závěrečné části práce jsou navrženy intervenční prostředky, které by mohly vést ke snížení fluktuace zaměstnanců a zvýšení motivace tak, aby zaměstnanci, kteří inklinují k fluktuačnímu chování, neodcházeli ze společnosti.
Vedoucí práce: Jan Hejda
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses