Vnímání monetizace mobilních her českými hráči - Bednář, Ondřej; Kubaš, Mario, 1981-; Hanzlík, Jan, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Diplomová práce se zabývá současnými trendy u monetizačních strategií, které jsou využívány v mobilních hrách. Hlavním cílem práce je analyzovat business modely používané v mobilních hrách a posléze zhodnotit jejich vnímání českými hráči. Teoretická část se skládá ze tří hlavních části. Nejprve jsou definovány nejdůležitější pojmy a dále prezentována klasifikace mobilních her. V poslední části jsou definovány dvě nejdůležitější součásti, které úzce souvisí s praktickou částí – přímé a nepřímé monetizační strategie. Praktická část je zpracována jako analýza kvantitativního výzkumu v podobě dotazníkového šetření. Následně jsou zobrazena získaná data a jejich souvislost se stanovenými hypotézami. První dvě hypotézy se týkají přímých strategií, kde se zaměřují na dvě typicky odlišné skupiny hráčů her. Na základě získaných výsledků byl upraven analyzovaný základní vzorek u poslední hypotézy. Z výsledných dat byla zjištěna spotřebitelská chování a hodnocení přímých a nepřímých monetizačních strategií českými hráči.
Vedoucí práce: Mario Kubaš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses