Segmentace online trhu s módním oblečením v České republice - Beničová, Iveta; Koudelka, Jan; Baraćová, Kristina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem práce je odkrýt segmenty zákazníků nakupujících oblečení přes internet, rozvinout jejich profil a doporučit pro zvolené segmenty marketingový přístup. V první části práce je popsáno kupní chování spotřebitelů a faktory ovlivňující jejich chování se zaměřením na online nakupování a módu. Dále je vymezena segmentace trhu, jsou popsány fáze segmentačního procesu, možná segmentační kritéria a koncepty a postupy segmentace. V druhé části práce je charakterizován online trh s oblečením v České republice se zdůrazněním současných trendů. Dále je realizována vlastní segmentace s využitím sekundárních dat MML-TGI, která odkrývá pět segmentů. Jsou aplikovány metody faktorová, shluková, kontingenční a korespondenční analýza, vícerozměrné škálování, popisná statistika a MCART analýza. Poté je provedena segmentace na základě primárních dat pomocí metod faktorové, shlukové, frekvenční a kontingenční analýzy, jejíž výsledkem je odkrytí čtyř segmentů. Segmenty jsou charakterizovány a je pro ně navržen marketingový přístup.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses