Age management - Billík, Dennis; Kaczor, Pavel; Danko, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2022)
Cílem této diplomové práce je na základě analýzy zhodnotit současné povědomí o problematice age managementu mezi staršími pracovníky a identifikace jejich postojů vůči uplatňování principů age managementu ve firemním prostředí. Teoretická část práce se věnuje popisu východisek pro uplatňování age managementu, kterými jsou stárnutí populace, demografická situace a prognózy budoucího vývoje, soužití různých generací na trhu práce a charakteristika starších pracovníků. Dále představení samotného konceptu age managementu a možností jeho uplatnění v organizaci, včetně představení problematiky pracovní schopnosti. Součástí diplomové práce je kvantitativní empirické šetření realizované pomocí dotazníkového šetření, které se zabývá výzkumem uplatňování principů age managementu v souvislosti se zkušenostmi a postoji starších pracovníků vůči této problematice. Dále se práce věnuje samotnému vyhodnocení výsledků vlastního výzkumu, testování hypotéz a diskusi, ve které se autor snaží nalézt odpověď na předem stanovené výzkumné otázky. Závěrem jsou také zmíněna doporučení autora pro firemní praxi v oblasti HR managementu.
Vedoucí práce: Pavel Kaczor
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses