Analýza realitního trhu ČR v období COVID-19 - Staš, Vojtěch; Sieber, Patrik, 1977-; Kopkáně, Heřman; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Práce si bere za cíl komplexně popsat a zanalyzovat vývoj realitního trhu České republiky v období COVID-19. Předmětem zkoumání jsou residenční nemovitosti, pozemky, komerční nemovitosti, průmyslové nemovitosti a nemovitosti zvláštního účelu. Práce odpovídá na 3 výzkumné otázky: jaký je vývoj hlavních makroekonomických faktorů ovlivňujících cenu nemovitostí, jaký je vývoj realitního trhu a jaký vliv mají vlastnosti bytů na jejich cenu v České republice v období COVID-19. V teoretické části jsou definovány pojmy realitního trhu, tak jak je chápe zákon České republiky a je komplexně zpracovaná literární rešerše. Praktická část se skládá z analýzy determinantů cen nemovitostí, deskriptivní analýzy vývoje realitního trhu a prediktivní analýzy cen bytů. Výsledný vliv determinantů cen nemovitostí nebyl možný určit. Aktivita na trhu s nemovitostmi klesala, tempo růstu cen bytů bylo 18 % za rok. Predikční model cen bytů vyšel statistický významný a popisuje vliv jednotlivých vlastností bytů na jejich cenu.
Vedoucí práce: Patrik Sieber
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses