Role neziskových organizací v managementu urbánního rozvoje - Chládková, Natálie; Potluka, Oto, 1973-; Kouba, Vojtěch, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem bakalářské práce je zjistit, jak neziskové organizace ovlivňují urbanní rozvoj. Je též zaměřena na strategické plánování a udržitelný rozvoj. Bakalářská práce se zaměřuje na úpravu krajiny a to především na výsadbu zeleně ve městech a obcích. V rámci bakalářské práce jsou přiblíženy výhody výsadby stromů. V praktické části bylo dotazníkové šetření, které je vyhodnocované pomocí kontingenčních tabulek a chí-kvadrát testů. Praktická část zároveň obsahuje krátký rozhovor s Nadací Via. Závěrem bakalářské práce je nedostatečná spolupráce s neziskovými organizacemi a v mnoha případech i nedostatečná komunikace v rámci formálního leadershipu. Obyvatelé často nevyvíjí mnoho iniciativ a mnohdy ani neví o možnostech spolupráce s neziskovými organizacemi. Bakalářská práce slouží jako návod pro obce, města, ale i obyvatele k větší iniciativě a využívání neziskových organizací, které mohou pomoci v rámci odborných znalostí.
Vedoucí práce: Oto Potluka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses