Koncept integrovaných územních investic v Operačním programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost v programovém období 2014 až 2020 : Kritické zhodnocení. - Piklová Halířová, Dana; Krbová, Jana, 1962-; Dvořák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2022)
Diplomová práce se zabývá konceptem Integrovaných územních investic v Operačním programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost v programovém období 2014 až 2020. Cílem diplomové práce je kritické zhodnocení implementace Integrovaných územních investic a navržení manažerských doporučení pro zlepšení čerpání finančních prostředků určených pro tento nástroj v dalších obdobích. Teoretická část byla věnována rešeršní analýze. V praktické části byla využita analýza dat z Monitorovacího systému a polostrukturované rozhovory, které byly následně zpracovány v programu Weft QDA. Výsledky výzkumu ukázaly, že alokace ze strany ITI nebyly vyčerpány. Mezi hlavní důvody lze zařadit nedostatek zkušeností s nástrojem ITI, nevhodný výběr programů podpory, přechody žadatelů do individuálních výzev, nevhodně nastavené bodové hodnocení v integrovaných výzvách, nemožnost vyhlášení výzev na konci dotačního období a další. Na základě výsledků výzkumu byly doporučeny úpravy řídící dokumentace Operačního programu Technologie a Aplikace pro konkurenceschopnost.
Vedoucí práce: Jana Krbová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses