O lidech, robotech a budoucnosti práce : systematická literární rešerše - Bjelič, Tadeáš (2024)
S fenoménem robotizace a automatizace se setkáváme každý den, nejen v práci, ale také ve svých osobních životech. Novodobá revoluce, která tyto trendy přivádí je na exponenciálním růstu a ovlivňuje celou společnost a okolí, proto je toto téma velice aktuální a předmětné. Tato bakalářská práce se bude zbývat základními poznatky o koexistenci robotů a lidí na současném a budoucím trhu práce. Výzkumnou metodou je systematická literární rešerše. V teoretické práci autor zasadí danou problematiku do sociálně-ekonomického kontextu a definuje si výzkumné otázky, které jsou postavené na základě obav společnosti z nástupu Průmyslu 4.0. V praktické části autor představí výzkumnou metodu, průběh výzkumu a prezentuje jeho výsledky. Následně zodpoví výzkumné otázky a nabídne podněty k další diskusi.