Dotační programy v oblasti profesionálního tanečního umění v České republice - Kupková, Anna; Louda, Tomáš, 1955-; Lechner, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2022)
Práce se zabývá dotačními programy v oblasti profesionálního tanečního umění v České republice. Je zde popsán význam podpory kultury, jak je kultura podporovaná v zahraničí a v České republice a jaká pro to existuje legislativní úprava. Dále je v práci vysvětlena problematika financováni tanečních souborů s kontinuální činností. Na základě toho jsou v práci podrobně analyzovány dotační programy Ministerstva kultury ČR a Magistrátu hlavního města Prahy v oblasti tance a také dotační programy, které byly mimořádně vyhlášeny za účelem zmírnění dopadů krize spojené s pandemií covidu-19. Jako praktický příklad je představen profesionální taneční soubor, který realizuje svoji činnost díky dotační podpoře, dále jak tento soubor ovlivnila pandemie covidu-19 a jak se mu daří v po pandemické době naplňovat svoje cíle.
Vedoucí práce: Tomáš Louda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses