Komparace přístupu obcí k odpadovému hospodářství z pohledu efektivnosti financování. - Slabý, Ondřej (2022)
Diplomová práce se zabývá finanční efektivitou financování svozu a likvidace komunálního odpadu ve sledovaných obcích. Práce pro tento účel porovnává obce Beroun a Poděbrady, které využívají odlišné způsoby zajištění této služby. Sledovaná města jsou porovnána na základě stanovených ukazatelů, jako jsou náklady v přepočtu na obyvatele, nebo množství vyprodukovaného komunálního odpadu.