YouTube a jeho využití pro podnikatelskou praxi - Truong Anh, Tuan; Mareš, Jan, 1986-; Andera, Michal, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Celosvětová pandemie COVID-19 urychlila přesun některých částí spotřebitelské cesty do online světa a rostoucí ceny tradičních médií přinutily některé firmy se ohlédnout za alternativami v digitálním prostředí jako je například YouTube pro budování značky. Globální platforma na sdílení videí v sobě může skrývat potenciál i pro české firmy a proto se tato diplomová práce zabývá využitím YouTube v podnikatelské praxi. Cílem práce je zkoumat, jací lidé v České republice používají YouTube, jak mohou firmy platformu systematicky využívat k jejich oslovení, kolik by je to stálo a pro které typy firem je platforma vhodným komunikačním kanálem. Teoretická část práce shrnuje strategický kontext firmy a roli marketingu v podniku. Dále se obecně věnuje využití videa v rámci marketingové komunikace firmy se zaměřením na televizi, sociální sítě a YouTube. Praktická část začíná analýzou využití YouTube v populaci České republiky. Poté jsou analyzovány možnosti využití platformy a systematizace přístupů pro plnění komunikačních cílů firmy s kalkulací implikovaných nákladů pro každou variantu. Na konec je formulováno doporučení, pro které typy firem a využití je YouTube vhodný.
Vedoucí práce: Jan Mareš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses