Účinnost aktivit udržitelnosti u vybraných rychloobrátkových firem - Prosová, Radka; Syrovátka, Oldřich; Pechová, Magdalena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2022)
Diplomová práce se zabývá otázkou účinností udržitelných aktivit (CSR) u rychloobrát-kových společností (FMCG) s důrazem na aktivity, které se zaměřují na snižování uhlí-kových stop. Hlavním cílem diplomové práce bylo zjistit, zdali CSR marketingové aktivi-ty rychloobrátkových firem pozitivně ovlivňují nákupní chování spotřebitelů z různých generací. Došlo ke zmapování situace u tří konkrétních subjektů, jenž se zabývají CSR marketingem a k následnému návrhu akčních kroků. Výstupem práce byly konkrétní návrhy, které mohou firmy využít pro své další ekologické směřování. Pro splnění cíle byla zvolena metoda kvantitativního šetření v podobě dotazníkového šetření. V šetření jsem se primárně zaměřila dva segmenty – generace X a Y. S ohledem na získané informa-ce došlo k vytvoření konkrétních návrhů, které mohou firmy využít pro jejich další ko-munikaci udržitelných aktivit.
Vedoucí práce: Oldřich Syrovátka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses