Marketingová komunikácia bežeckého podujatia Behaj lesmi - Mackovjaková, Martina (2022)
Cieľom tejto diplomovej práce je identifikovať špecifiká marketingovej komunikácie bežeckého podujatia Behaj lesmi a na základe uskutočnených analýz navrhnúť spôsoby zefektívnenia komunikačnej stratégie bežeckého podujatia Behaj lesmi. Teoretická časť pokrýva a definuje pojmy športový marketing, marketingová komunikácia, nástroje komunikačného mixu a značka v športe. V praktickej časti je využitý kvantitatívny výskum v podobe dotazníkového šetrenia a kvalitatívny výskum v podobe hĺbkových rozhovorov. Výsledky výskumov sú následne zhrnuté do prehľadnej SWOT analýzy. Na základe výsledkov z analýz a vyhodnotenia primárneho výskumu sú stanovené a navrhnuté odporúčania pre marketingovú komunikáciu budúcich rokov a stanovené závery. Výsledky tejto diplomovej práce majú slúžiť a byť prínosné predovšetkým pre vedenie marketingu a organizačný tím podujatia Behaj lesmi.