Je elektromobilita řešením - Šreier, Martin; Krbová, Jana, 1962-; Dvořák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Elektromobilita je v současné době hlavní téma všech světových automobilek. Práce se zabývá technickými aspekty elektromobility a jejími výhodami a nevýhodami, zo-hledňuje také další alternativní pohony jako je vodík, stlačený zemní plyn a kombina-ci spalovacího motoru a elektrického pohonu. Dále pak technické a ekonomické aspekty, připravenost přenosové soustavy, připravenost české přenosové soustavy, aktuální rentabilita celého projektu při současných cenách elektrické energie. Dále práce zodpovídá otázku zdali je je na větší než určený procentuální podíl na českých silnicích, připravena přenosová soustava, která bude v určených špičkách zatížena enormním odběrem elektrického proudu. A nakonec, zodpovídá otázku, zdali není efektivnější věnovat zaměření jiným než elektrickým pohonům a elektromobilům.
Vedoucí práce: Jana Krbová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses