Role médií a sociálních sítí v zemích Blízkého a Středního východu - Prokopová, Tereza Patricie (2023)
Tato bakalářská práce se zabývala otázkou korelace mediálního diskurzu amerických televizních stanic CNN a Fox News během války v Iráku s mocenským diskurzem Spojených států amerických. Na základě diskurzivně-sémiotické analýzy audiovizuálních podkladů bylo zjištěno, že zpravodajství CNN bylo možné považovat za neutrální a odproštěné od stanovisek Bushovy administrativy, kdežto u Fox News byla prokázána daleko větší míra pozitivní inklinace k nacionalistickým a provládním postojů.